Capri ősszel is mesés növényvilága

Az Olaszország déli részén fekvő Capri szigete kellemes éghajlatának köszönhetően már az ókori róma korában is népszerű üdülőhely volt. A Sorrentói-félszigethez közeleső csöppnyi sziget területén két település osztozik: Anacapri és Capri. Fő látnivalói, a római kori emlékek, a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák és a híres Kék barlang (Grotta Azzurra) mellett érdemes a kedvelt nyaralóhely természeti adottságait, növényvilágát is szemügyre venni. 

Capri szigete

Capri ősszel is mesés növényvilága

Capri (ejtsd: kápri) sziget Dél-Olaszországban, a Nápolyi-öböl déli részén, a Sorrentói-félszigethez közel fekszik. Neve valószínűleg a görög kaprosz szóból ered, melynek jelentése vaddisznó. Más tanulmányok viszont nevét a latin capreae szóból eredeztetik, melynek jelentése kecskék.

A sziget két településének egyike Capri, ami a sziget keleti részét foglalja el, hozzátartoznak a híres Faraglioni sziklák is. A nuygati részen fekvő másik településtől, Anacapritól a Monte Solaro (589 méter) és a Monte Cappello (514 méter) hegyek választják el.

Anacaprin található a Carena-fok (olaszul Punta Carena) a világítótoronnyal, valamint a szeiget leghíresebb látnivalója, a Kék-barlang (Grotta Azzurra). A Kék-barlang a nevét onnan kapta, hogy a víz alatt beszűrődő napfény kék fénnyel világítja meg a barlangot. Innen ered a mélykék szín Capri-kék elnevezése is. A barlang 60 méter magas és 25 méter széles, ezért csak kis, néhány fős csónakok férnek be.

Dél-Olaszországban barangolva Juhász Éva olvasónk a Sorrentói-félsziget mellett ellátogatott Caprira is. Csodás fotóit ajánlom szeretettel.

„Nem hittem, hogy ennyire zöld ez a sziget a forró nyár után. Gyönyörű növényzettel, kertekkel, villákkal. Minden luxus szinten és színvonalon. Kacskaringós utak, elegancia, turisták, madárcsiripelés, remek párosítása a hegyi-és a mediterrán levegőnek.”

Köszönjük Éva a fantasztikus fotókat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük