Szeptember 26-án kezdődik a Budapesti Őszi Fesztivál 2021

Ezelőtt harminc éve indította útjára a Főváros, 2021 őszén pedig megújult formában tér vissza a Budapesti Őszi Fesztivál. 2021 szeptember 26. és október 10. között egy klasszikus, kortárs, sokszínű, befogadó és mindenekelőtt szabad városi örömünnep részesei lehetünk. Harminc helyszínen, több mint 100 programon keresztül kaphatunk betekintést a kortárs kultúra világába.

Budapesti Őszi Fesztivál 2021

Budapesti Őszi Fesztivál 2021

🍂 2021. szeptember 26. és október 10. között több mint 100 programmal hív a főváros, ahol számtalan helyszínen színesíti a budapesti őszt a Budapest Brand nZrt. kortárs programsorozata.

🎭 Mit jelent ma kortársnak lenni? Hogyan kapcsoljuk össze a múltat és a jelent? Lehetséges egy egész városból színpadot alakítani? Kik azok az ébren álmodók és szellemóriások? Vajon tudunk ugyanúgy tekinteni egy városrészre, ha már megismertük történetét, mint annak előtte? Mi a közös az utcai művészetben és Dantéban? Hol az egyén helye egy hálózatszerű közösségben? Milyen a magyar művészeti export és import? Mit mesélnek magukról a kerületeink? Ezekre a kérdésekre keresi a választ nézőivel és művészeivel együtt a Budapesti Őszi Fesztivál.

🍁 A fesztivál a szokványos műfaji ajánlók mellett, idén előre kidolgozott tematikus koncepciók szerint is csoportosítja repertoárját. A felhozatalba #ébrenálmodók néven kerülnek azok a produkciók, melyek korunk ellentmondásait és a jelen tébolyát értelmezik művészetükkel, az #együttmozdulók a fizikai színház és kortárstánc, falfestészet, a parkour és egyéb urbánus mozgásformák szerelmeseit célozzák, a #várostbelakók kifordítják magukból az utcákat, köztereket és múzeumokat, míg az #egymástépítők számára előbbre valók a közösségek és szolidaritás, mint az egyén és a hírnév. A fővárosi kerületek is kiveszik a részüket a műsorból, továbbá rajongással fogadjuk a nemzetközi társulatokat, darabokat, mivel, hogy #welcomeculture.
Itt és más: ilyen és ennél még több lesz a Budapesti Őszi Fesztivál: egy klasszikus kortárs, sokszínű, befogadó és mindenekelőtt szabad városi örömünnep. – olvasható az esemény oldalán.

A Budapesti Őszi Fesztivál teljes és részletes programjairól a hivatalos weboldalon és a facebook oldalon található információ.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük