Budapest múzeumai – izgalmas kvíz

Budapest, Magyarország gyönyörű fővárosa, nem csak lenyűgöző építészeti csodákkal és gazdag történelemmel büszkélkedhet, hanem számtalan múzeummal is, amely a történelem, művészet és kincseit őrzik. Akár egy helyi lakos vagy, aki szeretne jobban megismerkedni a várossal, akár egy lelkes turista, aki a város rejtett gyöngyszemeinek felfedezésére indul, Budapest múzeumai mindenki számára tartogatnak valami különlegességet. A Múzeumok éjszakájához közeledve, most egy kvízzel letesztelheted, mennyire ismered a főváros múzeumait.

Magyar Nemzeti Múzeum épülete Budapesten

Budapesti múzeumok

Budapest igazán bővelkedik múzeumokban, így aki szeretné valamennyit felkeresni, annak igen sok időt kell rászánia.

Magam is több budapesti múzeumról írtam már, némelyikről több bejegyzés is született már. Engedd meg, hogy ezekről néhányra felhívjam a figyelmed. Talán még olyan információkat is találsz bennük, amelyek hozzásegítenek a kvíz 100 százalékos kitöltéséhez.

Budapest múzeumai nem csak kiállításaik révén különlegesek, hanem építészeti megoldásaik és történelmük miatt is. A Magyar Nemzeti Múzeum például nemcsak lenyűgöző klasszicista épülete miatt figyelemre méltó, hanem mert itt őrzik a magyar történelem legfontosabb dokumentumait és műkincseit is.

A Szépművészeti Múzeum fantasztikus gyűjteménye pedig az ókortól a 18. századig tartó művészeteket mutatja be, olyan mesterek műveivel, mint Leonardo da Vinci, Raffaello vagy El Greco.

A Kiscelli Múzeum távolabb esik a Budapest belvárosától, ezért nem tartozik a leglátogatottabb hazai múzeumok közé. A főváros által alapított és fenntartott múzeumot az óbudai Bécsi út feletti dombon álló, barokk stílusú, hajdani kolostor épületben alakították ki. A Kiscelli Múzeum kiállításai szerteágazóak, cégér és nyomdatörténeti kiállítást épp úgy megtalálunk benne, mint 20. századi és kortárs képzőművészek alkotásait.

A sorból nem maradhat ki az egyik legújabb múzeumunk, a Városligetben felépített Néprajzi Múzeum.

A mai múzeumi belépőjegy árak mellett érdemes a családi múzeum látogatást a múzeumok által biztosított ingyenes családi napok egyikére tervezni. Jogszabályi előírás, hogy minden magyarországi muzeális intézmény köteles minden hónapban egy hétvégi „családi napot” kijelölni. Ezen a napon a 26 éven aluliak, továbbá a 18 éven aluliak legfeljebb két közeli hozzátartozója számára ingyenes a múzeumlátogatás. Összegyűjtöttem, hogy a legismertebb múzeumok melyik hétvégi napokon biztosítják az ingyenes családi múzeumlátogatást.

Budapest múzeumai – kvíz

Készen állsz, hogy kipróbáld magad? Kattints ide, és kezdjük el a kvízt! Kíváncsian várjuk, hogy mennyire ismered Budapest csodálatos múzeumait.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük