Borsod-Abaúj-Zemplén megye látnivalói a magasból – drónvideó

„Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj…” szólnak Radnóti Miklós Nem tudhatom című versének híres sorai. Van benne némi igazság, de szerintem a magasból készített felvételeknek is van létjogosultsága. Úgy mutatja be a tájat, ahogy lentről esélyünk sincs látni. Nézzük, hogy néznek ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye látnivalói a magasból.

Boldogkői vár, Borsod-Abaúj-Zemplén megye látnivalói a magasból

Nincs egyszerű dolga annak, aki egy videóban kívánja bemutatni Borsod-Abaúj-Zemplén megye nevezetességeit, látnivalóit. Szép városok, várak, emlékművek és persze a világörökségi táj vetélkedik a filmbe kerülésért. Főleg, ha csak közel 6 perc van mindenre.

Persze vannak olyan látnivalók, amelyeket felülről nem is lehetne bemutatni, mint például a rekord méretű könyvet Szinpetriben.

Nevezetességek a drónvideóban:

Kimaradt például az egyik leghíresebb látnivaló, a Sárospataki vár, vagy hazánk legkisebb települése Szanticska. Sőt kimaradt Gönc, ahol az első magyar nyelvű biblia született.

A kastélyok közül nincs benne például az Edelényi L’Huillier-Coburg kastély és a Füzérradványi Károlyi-kastély, Zemplén ékessége sem.

Ami viszont benne van, amiatt érdemes megnézni a videót, hisz úgy mutatja be az ország északi régióját, ahogy csak ritkán láthatjuk

Borsod-Abaúj-Zemplén megye látnivalói a magasból – drónvideó

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük