Behavazott holland tulipánmezők

Behavazott holland tulipánmezők. Hát nem az a tipikus kép, ami Hollandiáról eszünkbe jut. Mindenkiben egy idilli kép él. A napfényben ragyogó, végtelen tulipánmezők színpompás harmóniáját legfeljebb egy szélmalom töri meg. Olyan képeket válogattam, amik megmutatják, bizony ott sem süt állandóan a nap és a gyönyörű tulipánok sem mindig a vázákban végzik.  

havas tulipánmező

Behavazott holland tulipánmezők

2017-ben a nálunk is tapasztalt április végi szeszélyes időjárás a holland tulipánföldeket sem kímélte. A színes tájat percek alatt fehér hólepel borította be.

Behavazott holland tulipánmezők

Behavazott holland tulipánmezők

A tulipánokat érzékeny, törékeny virágnak tartjuk, gyakran bele sem gondolunk, hogy bizony ezek betakarítása is gépesítve van. Ilyen hatalmas virágmennyiséget képtelenség lenne kézi eszközökkel leszedni.  A robusztus masinát látva kicsit aggódtam, mi lesz a virágokkal, de úgy tűnik teljesen jó és járható ez a virágvágási módszer.

Nézd meg a videón, hogy takarítják be a tulipánokat!

Az talán kevéssé ismert tény, hogy a holland tulipánok jelentős részét a hagymák miatt ültetik. Ezeknél a virágokat nem hasznosítják, a hagymákat növelik és azokat értékesítik. Áprilisban, amikor a virágok kinyíltak, a virágokat egyszerűen levágják, hogy a hagymák jobban fejlődjenek. A levágott virágfejek nem kerülnek eladásra, a gép egyszerűen lekaszálja ezeket. A gép mellett az úton végzik, a gép kerekei is átmennek rajtuk. Nem valami szívderítő látvány, de azért kukkants bele a videóba.

Nézd meg, hogy vágják le a virágfejeket, hogy a tulipánhagymák jobban növekedjenek!

További olvasnivalók hasonló témában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük