Béda-Karapancsa tájegység – videó

A nyugalomra, csöndre és igazi kikapcsolódásra vágyóknak szívből ajánlom a Duna-Dráva Nemzeti Park területén található Béda-Karapancsa tájegység felfedezését. Talán egy kicsit elfogult vagyok a baranyai tájjal, mert itt nőttem fel, de győződj meg magad is a szépségéről.

Béda-Karapancsa tájegység

Mohácstól a déli határig húzódó háborítatlan terület a pihenni, kikapcsolódni, horgászni, vadászni vágyó emberek paradicsoma. Egyedülálló ártéri élővilága vízen, szárazföldön, lovaskocsin vagy két keréken is megcsodálható. Ne lepődjön meg senki a gémek, kócsagok, fekete és fehér gólyák, réti sasok, szarvasok, őzek, vaddisznók látványától, nekik ez itt a természetes élőhelyük.

Szállást akár az erdő közepén is foglalhatunk az erdőfűi majorság vendégházában.

Kölkeden található hazánk egyetlen Fehér Gólya Múzeuma, ami 2002-ben nyitotta meg kapuit. A múzeumnak a volt napközi otthon épülete ad helyet, ahova annak idején én is jártam. Kölked határában található Altinum, a limes, azaz a római birodalom határtábora, ami az egyik világörökségi várományos helyszínünk.

Mohács történelmi és kulturális emlékeinek (Mohácsi csata emlékmű, busójárás, fekete kerámia, stb) felfedezésére is érdemes egy napot szánni.

Mohácsról komppal tudunk átkelni a Duna bal partjára, ahol tovább gyönyörködhetünk a természetvédelmi területben és felkereshetjük a Karapancsai kastély és major műemlék együttesét. A Duna, a több holtág, a védett növény- és állatvilág minden évszakban, minden alkalommal más és megunhatatlan arcát mutatja.

Béda-Karapancsa tájegység videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük