Beaulieu palota viktoriánus kertje Dél-Angliában

Az angol vidéki kertek báját a jól átgondolt tervezés és megvalósítás adja. A kanyargós utak és a dúsan beültetett virágágyások szín- és illatharmóniája a természetesség, a szabadság érzetét kelti. A Beaulieu palota viktoriánus stílusú kertjében a pázsit csak kiegészítő elem, arra szolgál, hogy kiemelje a színpompás évelők, hagymások és egynyári növények szépségét. 

Beaulieu palota

Beaulieu palota

Az 1538-ban épített Beaulieu apátság romjai és a mellette lévő palota New Forest kedvelt turisztikai célpontja. Lord Montagu családjának tulajdonában lévő birtokon az 1800-as években átalakították ki a viktoriánus stílusú palotát és kertet. A viktoriánus kert a díszítő értéke mellett arra is szolgált, hogy szezonális zöldségekkel, gyümölcsökkel és virágokkal lássa el a ház népét.

A kert mai is épp oly szépen gondozott, mint a 19. században.

Nagyon köszönöm Seregi Ildikónak a csodás bemutatást!

Beaulieu palota

Beaulieu palota

Beaulieu palota

Beaulieu palota

Beaulieu palota

Beaulieu palota

A mai palota helyén már állt egy palota, ami 1062 -ben a Waltham-apátság birtokában volt. 1516-ban Thomas Boleyn, Anne Boleyn atyja eladta későbbi vejének, VIII. Henrik királynak, aki teljesen felújította és kibővítette. Tőle származik palota új neve, a Beaulieu, ami „szép hely” jelentéssel bír franciául. A név arra is utal, hogy a fiú gyermeket szülni képtelen feleségeit rendre lefejeztető király vonzódott a szép és finom dolgok iránt.

Beaulieu palota

Beaulieu palota

További olvasnivalók hasonló témában 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük