Bad Ischl, Salzkammergut tartomány legkedveltebb üdülőhelye

Bad Ischl, a gyógyfürdőjéről híres város Ferenc József idején élte fénykorát. Különleges fekvésének, hangulatának és virágos tereinek köszönhetően napjainkban is sokan választják nyári kikapcsolódáshoz. 

Bad Ischl

Bad Ischl, a híres fürdő város

Bad Ischl, Ausztria Salzkammergut tartományának legkedveltebb üdülőhelye a gyógyvizének köszönheti fejlődését és népszerűségét. Gyógyfürdőjét 1822-ben alapították. A csodás gyógyulások híre gyorsan terjedt, így hamar népszerű lett európaszerte. Az első hotelt 1828-ban építették, ami egyben a tartomány első szállodájai is volt. Itt gyógyult többek közt Metternich, Ferenc Károly főherceg és Zsófia főhercegné, Ferencz József szülei. Fénykorát 1849 és 1914 között élte. Ferencz József itt alakította ki nyári rezidenciáját, sőt 1853-ban itt jegyezte el Sissit is. Több neves zeneszerzőt is elbűvölt a város. Rendszeresen megfordult itt Johann Strauss, Johannes Brahms is. Lehár Ferenc 1912-ben villát is vásárolt és itt élt 1948-as haláláig.

Ferenc József egykori nyári rezidenciája ma múzeumként üzemel.

Bad Ischl

Bad Ischl

Bad Ischl

A város hangulatos, virágokkal teli utcácskáin kellemes sétákat tehetünk vagy akár kisvonattal vagy lovasfogattal is felfedezhetjük a környéket.

Bad Ischl

Bad Ischl

Bad Ischl

Bad Ischl

Bad Ischl

A gyógyfürdő felújított előcsarnokkal várja a vendégeket.

Bad Ischl

Bad Ischl

Bad Ischl

Bad Ischl

Bad Ischl

Lehár Ferenc elegáns villája a városi nyüzsgéstől távolabb, az Ischl  folyó túl partján fekszik.

Bad Ischl

Az alpesi környezetben fekvő városnak még egy nevezetessége van. Richard Kurth, a Zauner cukrászda mestercukrásza itt készítette az első islert (eredeti írással ischer) a császár tiszteletére az 1850-es években. A díszes berendezésű cukrászda ma is működik és sok kitűnő sütemény mellett az isler az egyik legnagyobb számban eladott sütemény.

Bad Ischl

További olvasnivalók Ausztriából

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük