Ázsiai úszópiacok

Ázsia különleges látványosságai, az úszópiacok évtizedekkel ezelőtt még komoly funkciót töltöttek be az ott lakók életében. De még is mitől különlegesek az ázsiai úszópiacok?

Ázsiai úszó piacok

Ázsiai úszópiacok

Napjainkban a legtöbb úszópiac már csak turisztikai látványosság, de a 19. században ezeknek nagy jelentőségük volt az ázsiai emberek életében. A termékeny földek köré épített csatornák az öntözésen túl a szállítási gondokat is megoldották.

Ázsiai úszó piacok

A csatornákon való gyors közlekedésnek köszönhetően a frissen szedett, zamatos zöldségek és gyümölcsök már útközben gazdára találtak. Mára az úszópiacok kicsit átalakultak, elvesztették eredeti funciójukat és elsősorban turista csalogató érdekességekké váltam. Az áruválasztékot is a turisták igényei határozzák meg.

Ázsiai úszó piacok

A kókuszdiók, guavák, pamelok, mangók, papayák mellett ajándéktárgyakat, szalmakalapokat, készételeket és frissen sütött helyi különlegességeket is kínálnak a szintén csónakkal közlekedő vásárlóknak. A legszebb úszópiacokat Thaiföldön, Indiában és Vietnámban találjuk, az itt készített fotókból válogattam.

Bangkok is híres volt az úszópiacairól, amiből mára már csak néhány maradt fel. Napjaink legnagyobb és leglátványosabb úszó piaca, a Damnoen Saduak Bangkoktól kb. 100 kilométerre, dél-nyugatra található. Feledhetetlen élmény ilyen módon is betekinteni az itt élők mindennapjaiba.

Ázsiai úszó piacok

További hasonló olvasnivalók

Ázsiai úszó piacok videó

Kattints és nézd meg videón is Ázsia látványosságát!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük