Az Autómentes napon egy jeggyel bárhova elutazhatunk

Az Európai Mobilitási Hét keretében 2022. szeptember 22-én, az Autómentes napon egy jeggyel bárhova elutazhatunk az országon belül. A MÁV honlapján található tájékoztatás szerint egy darab, legalább 100 km-es helyközi tömegközelekedési vonat- vagy buszjegy megvásárlásával bejárhatjuk egész Magyarországot.

állomásról induló vonat

Egy jeggyel bárhova az Autómentes napon

Aki 2022. szeptember 22-én MÁV-Start, Volánbusz, GYSEV, MÁV-HÉV jegyet vált, azzal egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számú átszállással utazhat Magyarország területén a nap végéig.

Az idei „Autómentes nap” alkalmából 2022. szeptember 22-én nulla órától aznap éjfélig korlátlan számban utazhatnak utasaink vasúton 2. kocsiosztályon bármilyen viszonylatban és a TramTrain járatokon is bármilyen, a MÁV-START,  a GYSEV, a Volánbusz és MÁV-HÉV járatára aznap érvényes menetjeggyel és bérlettel, ideértve a TramTrain-re érvényes zónás menetjegyeket is. Ezekkel a vasúti jegyekkel, bérletekkel a MÁV-HÉV, a GYSEV és a Volánbusz járatai is korlátlan számban vehetők igénybe. – olvasható a MÁv honlapján.

A hírt Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára is megerősítette a Facebook-oldalán. Hangsúlyozta, hogy a kedvezmény a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járataira érvényes, bármelyikre váltott helyközi jegy csütörtökön az egész nap az egész ország összes helyközi járatára érvényes. A lehetőség a helyi járatokra, így a BKV járataira sem érvényes.

Néhány további szabályt is bejelentett. Gyorsvonati pótjegyet nem, de az IC pótjegyet, a helyjegyet, a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy amúgy nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap. A 100 kilométernél rövidebb távra szóló jegyek egyébként csak 4 órán át érvényesek, de szeptember 22-én felhasználhatóak lesznek a nap végéig országosan. A jegyek 2. osztályon érvényesek, az 1. osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, melyre a jegy szól, a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes.

Az akció részletei itt érhetők el: mav.hu/egyjeggyel oldalon.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük