Aranyhíd: két óriás kéz tartja Vietnám kedvenc hídját

Az Aranyhíd (Golden Bridge) vagy egyszerűen csak kézhíd Vietnám egyik legkedveltebb látványossága. A 2018 júniusában átadott gyönyörű hídon két hatalmas kőkéz tart egy aranyszalagot a völgy felett. 1400 magasan a tengerszint fölé emelkedő gyalogos híd 150 méter hosszú, 8 méter széles, az egyidejűleg a hídon tartózkodók száma nincs korlátozva. Az Aranyhidat most videón is megnézheted.

Aranyhíd, kézhíd Vietnamban

Vietnám turizmusa

A Vietnámi Szocialista Köztársaság szocialista berendezkedésű ország Délkelet_ázsiában, az Indokínai-félsziget keleti részén. Északról Kína, nyugatról Laosz és Kambodzsa, keletről pedig a Vietnámi-öböl határolja. Napjainkban egyike a világ leggyorsabban fejlődő országainak, gazdasága szinte példátlan ütemben növekszik.

Vietnám nagy hangsúlyt fektet a turizmus fejlesztésére, a turisták országba csalogatására is. A kulturális nevezettességek és az oly kedvelt úszópiacok mellett erősíteni szeretnék a természeti látnivalók megtekintését is, ennek kapcsán épült a különleges kézhíd is.

Főbb látnivalók Vietnámban

Városok, építészet

Hanoi, az ország fővárosa, francia gyarmati építészet.
Ho Si Minh-város, az ország gazdasági életének központja.
A kulturális világörökség helyszínei (Huế, Hoi An, Mỹ Sơn).
Dalat az ország egyik legnépszerűbb magaslati üdülővárosa.

Természeti látnivalók

Hạ Long-öböl
Mekong-delta
Nha Trang tengerpartja
Đà Nẵng korallzátonyai
Phong Nha – Kẻ Bàng Nemzeti Park
Bản Giốc-Detian vízesés

UNESCO világörökségi helyszínek Vietnámban

  • Hué császárváros műemlékegyüttese (Hué város);
  • Hoi An ősi városa;
  • My Son Szentély,
  • Hạ Long-öböl,
  • Phong Nha – Kẻ Bàng Nemzeti Park,
  • A császári fellegvár központi része Thang Long-ban (Hanoi),
  • A Hồ-dinasztia fellegvára,
  • Trang An kultúrtáj.

Aranyhíd (Golden Bridge) Da Nang mellett

A 2018 nyarán átadott Aranyhíd Vietnam harmadik legnagyobb városa és a legkedveltebb turistacélpontja, Da Nang mellett található. Korallzátonyairól is ismert csodálatos tengerpartja mellett egyre népszerűbb a hegyvidéki üdülőkomplexuma, a Bà Nà Hills is, ahova a híd épült.

A 150 méter hosszú, 8 méter széles, 1400 magasan a tengerszint felett emelkedő gyalogos Aranyhídat (vietnami nyelven: Cầu Vàng ) úgy tervezték, hogy a kábeltelevíziós vezetékeket is elrejtse és festői kilátást és idegenforgalmi látványosságot biztosítson.

A híd két oldalán található virágos sáv színes keretet ad a szerkezetnek. A megvalósult projekt egy 2 milliárd dolláros beruházásnak a része, melynek célja Vietnam turisztikai fejlesztése.

Aranyhíd (Golden Bridge) videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük