Andermatt látnivalói, lenyűgöző hegyi falu Svájcban

Andermatt Svájc középső részén található 1.500 lelkes falu. Gyönyörű fekvése miatt nemcsak a téli sportok szerelmesei látogatják szívesen, nyáron is igen kedvelt turista célpont. A hegyi túrák kedvelői és kerékpárosok is járnak errefelé szép számmal.

Andermatt

Andermatt látnivalói

Andermatt egy hegyi település Svájcban, Uri kantonban, 28 km-re délre található Altdorftól, Tell Vilmos vároástól, Uri fővárosától Andermatt 1437 méteres tengerszint feletti magasságban található, a Saint-Gotthard Massif és Svájc észak-déli és kelet-nyugati irányú kereszteződésének történelmi központjában. 

A település népszerűségét mutatja, hogy a híres Gleccser expressznek is van itt megállója. Amikor tavaly júliusban ott jártam, sajnálattal tapasztaltam, hogy a felvonó nyáron csak igen rövid ideig jár, így nem tudtunk feljutni a hegyre. Ez viszont az jelentette, hogy a volt időnk sétálni az üdülőfaluban és felfedezhettük a rendezett, takaros kis települést.

Andermatt

Andermatt

Andermatt

Minden van, a mi egy kiránduló faluban kell. A főúton szállodák, éttermek és ajándékboltok várják a turistákat. A csendesebb utcákban is szinte minden háznál van kiadó szoba.

Andermatt

Andermatt

Andermatt

A hagyományos fapikkelyes fal- és tetőborításra is találunk itt példákat.

Andermatt

A templom mellett van a temető.

Andermatt

Andermatt

Ahogy Ausztriában, úgy itt is sokkal színesebbek a temetők.

Andermatt

Andermattnak két fő síterülete van télen. A Nätschen hegy a tepelülés északkeleti oldalán, a Gemsstock Andermatt déli oldalán található. Mindkét síterület megközelíthető a faluból felfutó síliftekkel.Síelésre március közepéig alkalmasak a pályák.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük