Andalúzia csodálatos őszi erkélyei

Utazásaim során magam sem tudom megállni, hogy ne nézzem meg és ne fotózzam le a virágos balkonokat. Nem vagyok egyedül ezzel a szokásommal. Elég gyakran kapok olvasóktól ilyen fotókat is. Juhász Éva Spanyolország déli részén járva gondolt ránk és neki köszönhetően most az őszi Andalúzia erkélyei várnak arra, hogy gyönyörködjünk bennük. 

Andalúzia erkélyei ősszel

Andalúzia erkélyei – csodálatos őszi színpompa

Sokfelé barangoltunk már itt a blogon erkélyeket nézegetve, de Spanyolország balkonjai eddig kimaradtak. Az elbűvölő Andalúziából megnéztük már Sevilla hangulatát, és színes népviseletét. Cordoba csodálatos virágos udvarait, a pátiókat és persze az Alhambrát és kertjét Granadában.

Ideje hát az erkélyekre is vetni egy pillantást!

Az épületeken, az ablakok formáján erősen érződik az arab, mór hatás, de ez nagyon jól harmonizál a növényekkel, ebben a környezetben a növények szépsége is hatványozódik.

“Kedves Jucó!
A héten Andalúziában jártam, igazi finom napos, meleg kellemes október van arra. No, és mit is fotóztam, hát ablakokat, erkélyeket Sevillában, Granadában. Nos, ezek nem szokványos erkélyek, és nem is annyira virágosak, mint másfelé. Ennek ellenére hihetetlen elegánsan tündökölnek a házakon, és mit ne mondjak, gyönyörűek!

Az építészeti stílus tekintettel az Afrikai kontinens közelségére igencsak mór jegyeket hordoz magában. Színek, illatok, harmónia, melengető napfény: no, ide is vissza kell majd jönnöm 🙂.” – írta a Juhász Éva a csodás fotók mellé.

Nagyon köszönöm a csodálatos beszámolót és a nem kevésbé csodálatos fotókat Juhász Évának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük