Alhambra kertje, Granada csodája

A dél-spanyolországi mór építésű erőd és palota, az Alhambra kertje a világ legszebb kertjeinek egyike. A középkori épületegyüttes Granada és Andalúzia egyik legvonzóbb látnivalója, 1984 óta UNESCO világörökségi védettséget élvez. A palota csipkézett falain, a csodálatos kő- és fafaragásokon, a színes a mozaikokon túl érdemes a kertet is szemügyre venni. Olvasónk most egy ilyen kellemes sétára invitál a mindig színes kertbe.

Alhambra kertje, Granada csodája

Alhambra kertje, Granada csodája

A Spanyolország andalúziai régiójában található Granada városa a muszlim időszakban, a 11. században indult fejlődésnek és egyre gazdagabb lett. Fontos központtá azonban csak 1238-ban vált, amikor Muhammad ibn al-Ahmar megalapította a mai Alhambrát. A palota a 14. században készült el.

A tornyokkal tűzdelt, masszív erődfallal körül vett területen magasodik a királyi mecset helyén a 16. században épült Szent Mária templom is.

A két négyszögletű udvar, a Mirtusz-udvar és az Oroszlános udvar köré tervezett épületegyüttes számos díszes termet rejt. A kertben rengeteg örökzöld növényt, rózsát és mediterrán növényt csodálhatunk meg.

Alhambra kertje, Granada csodája

Olvasónk, Dénes-Nagy Eszter csodálatos fotói és invitálói szavai segítenek, hogy megcsodálhassuk az Alhambra kertjét.

„Spanyolország déli részén, egy kisebb város rengeteg mór emléket őriz. Köztük a csodálatos Alhambrát, amelynek hatalmas és elképesztően gyönyörű kertjéből szeretnék mutatni nektek néhány fotót.

Itt elég száraz, törmelékes a föld, mégis minden városban azt tapasztaltuk, hogy ha valakinek egy akármilyen kicsi földterülete vagy akár csak egy egy négyzetméteres loggiája van, az utolsó szabad helyet, de még a falat is felhasználva teleülteti.

Alhambra kertje, Granada csodája


Sajnos mobilos képek, ezt nézzétek el nekem.”

Alhambra kertje, Granada csodája

Nagyon köszönjük a csodás fotókat Dénes-Nagy Eszternek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük