Aleppó, ahogy már sosem láthatjuk

A szíriai Aleppó 1,8 milliós lakosságával Damaszkusz után az ország második legnépesebb települése. Vagyis csak volt, mert az utóbbi évek bombázásai  a világ egyik legrégebb óta lakott települését sem kímélték…. A rombolás mindig letaglóz. Felfoghatatlan számomra, miért kell kiirtani, ripityára törni azt, amit elődeink felépítettek. Legyen szó akár a Városliget száz éves fáiról vagy a világ másik részén lévő értékekről, a visszafordíthatatlan és gyakran a hatalom és a pénz vezérelte rombolás érthetetlen és elfogadhatatlan számomra.

Aleppó

Szíriai Aleppó városa

Különös fájdalommal tölt el, ha egy helyhez érzelmi töltet is társul. Amikor kivágnak egy fát, ami oly sok szerelmes csók szemtanúja volt, vagy lerombolnak egy épületet, amit pár éve még személyesen is megcsodálhattam, mindig úgy érzem ellopták az életem egy darabját.

Aleppóval, Szíria második legnagyobb városával most épp ez történt. Pont úgy, mint az az ősi Palmyrával. A pár éve még 1,9 milliós város, a kereskedelmi és kulturális központ a földdel vált egyenlővé. A világ legrégebb óta lakott települései közé tartozott, már az ókorban is a kelet-nyugati kereskedelmi út jelentős állomása volt. Mára mindebből csupán egy kisértetváros maradt.

Aleppó, ahogy 2008-ban láttam.

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Aleppó

Itt már minden szó kevés …

További fotók Alepporól:

Kattints a logóra vagy Közel és távol szöveg alatti dátumra és már láthatod is a fotókat!

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.942905242537136.1073741889.148604088633926&type=1&l=d814702db0

További látnivalók Szíriában

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük