Adventi üzenetek a Diósgyőri várból

Hazai váraink közül évről évre a Diósgyőri vár karácsony előtti ünnepi díszítése a legszebb. Nagy Lajos király várának négy tornya szimbolizálja az adventi koszorú négy gyertyáját, amelyeket rendre lilába öltöztetnek. Az idén a látványos fényeffektek és a gyertyagyújtás elmarad, de a díszkivilágítás az idén is jelzi az idő múlását, és mind a négy adventi vasárnapon 17 órakor megszólalnak az adventi üzenetek a Diósgyőri várból.

Diósgyőri vár adventkor


Adventi üzenetek a Diósgyőri várból

A vár Facebook oldalán közölték az idei ünnepvárás tudnivalóit.

“Az adventi időszakban idén is „lila ruhába” öltözik majd a vár. 🏰 A tornyok az adventi koszorú négy gyertyáját jelképezik, 🕯🎄 így a díszkivilágítás hétről-hétre jelzi majd az idő múlását.
📷 Tóth György”

“Idén a látványos fényeffektek és a gyertyagyújtás elmarad, mivel a járványügyi szabályozások miatt nincs lehetőségünk rendezvényt tartani.

“Az adventi ünnepkörrel kezdetét veszi a karácsonyra való felkészülés. Idén a járványügyi szabályozás miatt nem tarthatjuk meg a hagyományos módon az adventi gyertyagyújtást, mégis szeretnénk hozzájárulni az ünnep meghittségéhez és a lelki ráhangolódáshoz. Az adventi vasárnapokon Marosi Balázs atya üzenetét hallhatják a Diósgyőri vár kápolnájából. Az üzeneteket megtekinthetik a Diósgyőri vár facebook oldalán, vasárnaponként 17 órától és a későbbiekben is visszanézhetik, újra megtekinthetik a közösségi oldalon. Szeretetteljes, meghitt készülődést, és áldott ünnepeket kívánunk!”

További információkat a vár hivatalos Facebook oldalán találsz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük