Advent a Várkert Bazárban 2022

Az UNESCO világörökségi területen, a Budai Vár lábánál található Várkert Bazár Ybl Miklós tervei alapján épült 1875 és 1883 között. A Budai Várnegyed és környékének szépítésére irányuló monumentális terv részeként 2014-ben teljesen felújították. Azóta rendszeresek az itteni kulturális programok. Az Advent a Várkert Bazárban rendezvény sorozatot immár nyolcadik alkalommal rendezik meg, 2022. november 27-i kezdettel. A színes és tartalmas kulturális kínálatban advent négy vasárnapján iparművészeti vásárral, családi programokkal és nagyszabású ünnepi produkciókkal várják a közönséget.

Várkert Bazár Budapesten

Advent a Várkert Bazárban

A hagyományos és igen népszerű iparművészeti vásár – 50 tervező és dizájner termékeivel – vasárnaponként reggel 10 órától az esti koncertek végéig várja az érdeklődőket. Az iparművészek workshopokat is tartanak a Rearticon Iparművészeti Egyesület közreműködésével.

Vasárnaponként ingyenes kézműves foglalkozások, valamint Grecsó Krisztián és a Csík Zenekar három tagjának közös táncos-dalos Belefér egy pici szívbe című koncertje várja a családokat. Emellett bábelőadásokon a Betlehemi történetet és Kippkopp havas kalandjait láthatják a gyerekek. A Várkert Mozi vetítésein Csajkovszkij Diótörője is szerepel a programban a Royal Balett előadásában.

A belépőjeggyel látogatható ünnepi koncertek sorában december 11-én két alkalommal, délután és este lép színpadra Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, ezúttal a Danubia Zenekar közreműködésével. A vendégek Miklósa Erika és Rab Gyula operaénekesek lesznek. December 14-én LGT-slágerekből és saját dalokból ad koncertet Karácsony János James. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes december 4-én a Téli tánc című produkciót, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas művész koreográfiáját adja elő.

Várkert Bazár Budapesten

Szabadtéren lesz látható a Néprajzi Múzeummal közös fotókiállítás, amelyen a karácsonyhoz és a népi hiedelmekhez, ajándékozási szokásokhoz kapcsolódó felvételek lesznek láthatók. A kiállítás másik része a Budavári Palotanegyed Halászó gyerekek teraszán mutatkozik be. Emellett a Budavári Palotanegyedben vezetett tematikus sétákkal is készülnek a szervezők, amelyeken egyebek mellett Erzsébet királyné kedvenc helyeit ismerhetik meg a séta résztvevői.

December 3-án Ó fényességes, szép hajnal címmel bukovinai székely népszokások ismerhetők meg.

A Várkert Bazár idén is csatlakozott az Ökumenikus Szeretetszolgálat szeretet.éhség. elnevezésű adománygyűjtő kezdeményezéshez. A pénzbeli felajánlásokat a Várkert Bazár aulájában és a Budavári Palotanegyed Szent István-termének jegypénztáránál kihelyezett perselyekbe lehet majd elhelyezni.

További információk a hivatalos oldalon érhető el.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük