Adj esélyt a kaposvári Szabadságfának az Európa Év Fája 2020 versenyben!

Február 29-ig még szavazhatsz a Magyarországot képviselő legszebb fára az „Európa Év Fája 2020” versenyben. Az internetes szavazáson a hazai győztes, a kaposvári Szabadságfa várja szavazataid, hogy elődjeihez méltó helyen végezzen a rangos versenyben. Adj egy esélyt neki egy szavazattal, hogy folytatódjon a magyar fák sikerszériája!

Mi az az Európai Év fája verseny?

Az idén már 10. alkalommal rendezik meg az Európai Év fája versenyt, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a fák kulturális és természeti értékére. A versenyben nem a fák szépsége, mérete vagy a kora fontos, hanem történetük és az emberekkel való kapcsolatuk. A versenybe nevezett fák fontosak a körülöttük élő közösségeknek: történetek szövődnek köréjük, vagy találkozási pontként szolgálnak az emberek számára.

Hazánkban minden évben megrendezik az Év fája versenyt, amelynek győztese képviselheti Magyarországot a rangos európai mezőnyben.

Az európai versenyben több kitűnő helyezéssel büszkélkedhetünk. 2015-ben a tatai öreg platán szoros versenyben ezüstérmet szerzett.

2016-ban a bátaszéki molyhos tölgy  szerezte meg az Év Európai Fája címet.

2017-ben a budapesti Jászai Mari tér legszebb platánja csak a 14. helyet szerezte meg.

2018-ban a zengővárkonyi hős szelídgesztenye a 4. helyen végzett.

2019-ben a pécsi Havi-hegyi mandulafa hozta el az elsőséget.

Európai Év fája verseny szavazás

A szavazatokat 2019. február 29-ig a treeoftheyear.org oldalon lehet leadni érvényes email cím megadásával.

Szavazáskor mindig két fát válassz ki!

Egy email címről csak egy szavazatot fogadnak el. Ne felejtsd el, hogy csak akkor lesz érvényes a szavazatod, ha visszaigazoló levélben található linkre is rákattintasz.

Az utolsó héten (február 23-tól 29-ig) a szavazás titkos, a szavazatok száma ezen időszak alatt nem látható.

Az eredményt 2019. március 17-én Brüsszelben az ünnepélyes díjátadón hozzák nyilvánosságra.

Már csak azért is megérdemelné a kaposvári fa az elsőséget, mert 2017-ben Kaposvár főterét választották Európa legszebb főterének.

A kaposvári Szabadságfa

“A Szabadságfa néven ismert kocsányos tölgy egy kaposvári iskola udvarán áll. 1929-ben ültették, magyar történelmi évfordulók emlékezetére. Az elmúlt 90 évben több ezer diák életét kísérte végig a nagy tölgyfa, hiszen nemcsak az iskolai ünnepségek zajlanak mellette, hanem a mindennapoknak is része. Gyakori témája a biológiaóráknak, és itt játszanak a gyerekek a szünetekben. Mindannyian kedves emlékekkel kötődnek a tölgyfához, akárcsak – az Év fája verseny kapcsán – a kaposváriak egész közössége.” – vallják a benevezők.

Szavazz Te is, hogy az idén ismét sikeresen zárhassuk a versenyt!

Itt tudsz szavazni:

https://www.treeoftheyear.org/vote

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük