A virágos Hallstatt csodája

A 7000 éves történelmű Hallstatt Ausztria egyik legtöbbet látogatott és fotózott települése. A meseszép környezet, a kristálytiszta vizű Hallstatti-tóban tükröződő magas hegyek látványa mindenkit elvarázsol. Minden évszakban több százezer turista érkezik a világ minden tájáról, hogy saját szemével lássa a csodát és magába szippantsa a hely különleges atmoszféráját. Nyáron a különleges élményhez a virágos Hallstatt növényeinek színpompája és bódító illata is sokat hozzátesz. 

Házra felfuttatott gyűmölcsfa Hallstattban

Virágos Hallstatt

Hallstatt nekem is ez egyik legkedvesebb osztrák városom. Többször jártam is a bájos településen és írtam is róla. Bemutattam a téli Hallstattot épp úgy, mint a koronavírus járvány miatt turisták nélkült maradt települést.

Hallstatt, a hajdani sóbányászati központ egy korszak névadója is volt, róla nevezték el a vaskori hallstatti kultúrát. Kelta eredetű nevének jelentése: “só helye”. A város fölé magasodó Salzbergre (Sóhegy) felvonóval is feljuthatunk, ahol bányavasúton haladva tehetünk kalandos utazást a világ legrégibb sóbányájában.

A település kapujában a sóbányász szobra emlékeztet a dicső múltra.

Hallstattot gyakran városnak hívják, de ez a megnevezés csak a múltbéli jelentősége miatt jár ki neki. Jelenleg a lakosainak száma nem éri el a 800-at. Lakói napjainkban a só helyett szinte teljes mértékben a turizmusból élnek.

virágos Hallstatt

Hallstatt 1997 óta része az UNESCO világörökséghez tartozó Hallstatt–dachsteini kultúrtájnak.

A legtöbb látogató nyáron érkezik Hallstattba. Télen különösen adventi időszakban népszerű, annak ellenére, hogy helyszűke miatt itt nem tartanak adventi vásárt. A környező települések pl. Sankt Wolfgang adventi vásárainak, megtekintése után szinte mindenki ellátogat Hallstatt is, hogy megcsodálja a csodálatos fekvésű települést.

Nyáron készített fotókról nem hiányozhatnak a csodálatos virágok. Olvasónk, Héri Marcsi is ezekre fókuszálva küldött fotókat a hallstatti nyaralásáról.

“A városba érkezőket a sóbányász szobra fogadja.”

“A Flox vagy lángvirágoknak már messziről lehetett érezni az illatát❤”

“A helyszűkének köszönhetően csodálatosak a házfalakra felfuttatott növények és gyümölcsfák.”

A virágos Hallstatt bejegyzésből persze nem maradhat ki a Csontház mellett található temető sem, ami különösen rendezett és virágos.

Hallstatt temető

Nagyon köszönjük a fotókat Héri Marcsinak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük