A virágos Elzász képeslapra kívánkozó bája

A virágos Elzász egyedi hangulatú falvai és városai színes virágpompájukkal képeslapra kívánkoznak. Franciaország legkisebb régiójában úgy érezhetjünk magunkat, mintha egy mesevilágba, netán magába az édenkertbe csöppentünk volna. Csodáld meg fotókon az elbűvő színes utcákat!

A virágos Elzász elbűvölő bája

Hűséges olvasónk, Juhász Éva pár évvel ezelőtt, április végén járt a csodálatos német-francia-svájci elzászi vidéken és rövid kommentár kíséretében küldte el fotóit.

virágos Elzász

“Amikor a repjegyet foglaltuk arra gondoltunk, hogy tuti jó idő lesz a német-svájci-francia határ közelében. Azonban a múlt héten még Kőszegen is havazott, Németországban a Fekete erdő magasabb pontjain kb. egy méteres hó fogadott bennünket érkezésünkkor. Mondanom sem kell: széles, kitűnő minőségű, 100% ban kátyúmentes, száraz utakon.

A természet kicsit dacolt az idővel, és igazi tavaszi képét mutatta, jelezvén, hogy hamisíthatatlanul kellemes lesz az idő nemsokára. Reggelente még bőven fagyott, azonban a tulipánok, nárciszok harciasan küzdöttek a szépségükkel az időjárás kegyeiért. Eszméletlen szép vidék, néhány képet küldök ízelítőként arról, hogy milyen is az elzászi rész tavasza az utcákon tereken.”

Elzászban minden fellelhető, amire egy turista vágyik. Természet és kultúra, dombok, hegyek, várak, borvidékek és tipikus falvak váltják egymást. Székhelye az Európai Tanácsnak is helyet adó gyönyörű Strasbourg.

Éghajlata fél-kontinentális, hideg, csapadékmentes telekkel és meleg nyarakkal. Gondolhatnánk, hogy pont ideális a növényzetnek, de nyugatról a hegyek elzárják a csapadékot a régiótól. Franciaország második legszárazabb városa is Elzászban található: ez Colmar, ahol az évi csapadék nem éri el az 550 millimétert sem.

Nagyon köszönöm a fotókat Juhász Évának!

Elzász látnivalói

Elzász ma Franciaország része, évszázadokon keresztül viszont franciák és németek harcoltak a terület birtoklásáért. Aki ellátogat ide, ezen nem is csodálkozik. A tartományt az egyik oldalon gazdag farmok, szőlőültetvények és sűrű erdők, valamint a Vogézek vonulatai, a másik oldalon a hömpölygő Rajna határolja. A bájos településekben pedig a német építészeti emlékek bűvülik el az ide érkezőt. Elzász látnivalói megérnek egy kiruccanást.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük