7 kitűnő hagyományőrző húsvéti program 2022-ben

Két év kényszerpihenő után végre együtt húsvétolhatunk! Nemcsak a bőven vett családdal, rokonokkal, ismerősökkel ünnepelhetjük a feltámadást és a tavasz kezdetét, számos rendezvényre, esményre is kilátogathatunk. Szerte az országban szerveznek hagyományőrző húsvéti programot 2022-ben, ezekből válogattam.

a hollókői locsolkodás húsvéti program elmaradhatatlan része

7 hagyományőrző húsvéti program 2022-ben

Szinte minden megyében lesz valamilyen húsvéti program 2022-ben, ahol a húsvét hagyományaival, jelképeivel ismerkedhetünk és feledhetetlen közös élményeket szerezhetünk. Ezek teljeskörű felsorolására nem vállalkozom, azokat mutatom, amik szerintem családok részére a legvonzóbbak lehetnek.

Hollókői Húsvéti fesztivál – Hollókő, Nógrád megye

Hazánk egyetlen UNESCO világörökségi faluja, Hollókő három napos Húsvéti Fesztivállal ünnepel és várja azokat, aki az „élő múzeumban” kívánnak megismerkedni a magyar húsvéti népszokásokkal és hagyományokkal. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, koncertek, családi és gyermekprogramok és természetesen az elmaradhatatlan locsolkodás feledhetetlen élményeket ígér a vendégeknek.

A Hollókői vár jelenleg felújítás miatt nem látogatható. Viszont Hollókő legóból épített makettje most is megtekinthető.

A hollókői programról itt olvashatsz.

Szentendrei skanzen – Szentendre, Pest megye

Hazánk legnagyobb szabadtéri múzeumában 2022. április 17-én és 18-án a Magyarországon és a határainkon túl élő magyar közösségek húsvéti szokásai, táncai jelennek meg a portákon és a színpadon egyaránt.

A részletes program a skanzen hivatalos oldalán található meg.

Matyó húsvét – Mezőkövesd, Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Matyóföld szíve, Mezőkövesd április 17-és és 18-án ingyenes programokkal várja a hagyománytisztelő kicsiket és a nagyokat. Mindkét napon igen gazdag a programkínálat. Magyar népmese játékpark, babasarok, óriásbuborék fújás, hímes tojás műhely, gyöngyfűző műhely, kézműves kirakodóvásár, mesterség bemutatók, interaktív kiállítás, a gépmúzeumban húsvéti állatudvar, kovácsbemutató, kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket.

Mezőkövesd

Folly Arborétum, Badacsonörs, Veszprém megye

A Balaton édenkertje, a Folly Arborétum és Borászat a húsvéti szünetben is nyitvatart. Április 17-én, húsvétvasárnap és 18-án, húsvéthétfőn 11 órától olyan interaktív kerti felfedező sétára invitálják a gyermekeket, amelyen játékos formában ismerkedhetnek meg az arborétum kincseivel, a hétfői napon pedig a családok közösen kereshetik meg a kertben elrejtett húsvéti tojásokat.

A felnőtteknek ugyanezeken a napokon 14 órától olyan vezetett arborétumi sétákat tartanak, melyek során a Bibliában említett, Follyban is megtalálható növényeket mutatják be. Vasárnap degusztációs borvacsorán vehetnek részt az érdeklődők (előzetes jelentkezés szükséges), húsvét péntektől hétfőig pedig az ünnep alkalmából összeállított étlappal és meghosszabbított nyitvatartással várják a vendégeket.

A részletes program itt olvasható: https://www.facebook.com/events/424331749500747.

Húsvéti tojásvadászat, Vasúttörténeti park – Budapest

A Vasúttörténeti Park idei szezonnyitó eseménye a 2022. április 18-án, Húsvéthétfőn tartandó Húsvéti tojásvadászat lesz. Színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat!

Részletes program a hivatalos oldalon.

Budapesti Növény-és Állatkert – Budapest

Az állatkerti húsvét nem lenne teljes nyuszisimogatás nélkül. Ezen felül kézműveskedéssel és sok más programmal, élménnyel, látnivalóval várják a nagyközönséget nagypéntektől húsvét hétfőig. A Margitszigeti Kisállatkertben is programokkal készülnek.

A részletes programért kattints a hivatalos oldalra.

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza parkban – Budapest

A Húsvét jegyében a Budapesti Tavaszi Vásár záró hétvégéjén egyedi kézműves termékekkel, húsvéti gasztronómiai különlegességekkel, családi programokkal és foglalkozásokkal (Utazó falu, Nagy családi tojás vadászat, Húsvéti kézműves sarok), a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával, gyönyörű nosztalgia körhintával, hétfőn pedig tojásdíszítő foglalkozással várunk titeket a Városháza Parkban. 🌷
🎶 Emellett a péntek, szombat és vasárnapi napokon fergeteges „utcazenével” is készülünk nektek 18:00-20:00 között. Ne hagyjátok ki!
Fellépők:
✨Péntek- Dynamite Dudes
✨Szombat- AlmAcoustic Duo
✨Vasárnap- Teddy Harpo
🌷Töltsd meg a szíved a tavasz üdítő hangulatával, kóstold végig a Húsvéti és vásári ízeket, szakadj ki a szürke hétköznapokból és találkozzunk a Városháza Parkban, mert itt TIED A TÉR! 🌸

Minden infót megtaláltok itt: https://www.facebook.com/events/302502935364847/?ref=newsfeed – olvasható a rendezvény Facebook oldalán.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük