42. Magyar Sajtófotó Kiállítás: 2023 lenyűgöző pillanatai

2024. június 2-ig tekinthető meg a 42. Magyar Sajtófotó Kiállítás a budapesti Capa Központban. Idén is izgalmas és sokszínű képek sorát láthatjuk a kiállításon, melyek nem csupán dokumentálják a világ eseményeit, hanem egyúttal érzelmeket, gondolatokat és mélyebb jelentéseket is közvetítenek. A fotók által újraélhetjük az elmúlt év legfontosabb történéseit, és betekintést nyerhetünk a világ különböző részein zajló eseményekbe.

42. Magyar Sajtófotó kiállítás

42. Magyar Sajtófotó Kiállítás

A Capa Központban megrendezett kiállítás lenyűgöző fotók kavalkádján keresztül kalauzol el minket a 2023-as esztendő legmeghatározóbb eseményei között. Több mint 6800 fotó közül válogatott kiállítás a fotográfia erejét demonstrálja, bemutatva a mindennapi élet örömteli pillanataitól a globális krízisek sötét valóságáig terjedő témákat.

A 42. Magyar Sajtófotó Pályázatra 250 fotográfus 2470 pályázattal, 6801 2023-ban készített fotóval pályázott.

Az online előválogatás után a neves szakmai zsűri tagjai nyilvánosan zajló munka keretében választottak a legjobb pályaműveket. Ebben az évben külön kategóriát nyitottak a szervezők Budapest 150 éves évfordulójára, egyedi képekkel és fotósorozatokkal is lehetett budapesti képekkel pályázni.

A kiállítás április 12-i megnyitásával egyidőben megjelent Az év fotói album, amely harminc éve kisérője a Magyar Sajtófotó Pályázatnak és Kiállításnak. A kötetben valamennyi díjnyertes fotó megtalálható, ezeken kívül a szerkesztő, Bánkuti András válogatást közöl a tavalyi esztendő eseményeit leginkább jellemző, a pályázatra beküldött fotókból. Az év fotói 2023 album a Capa Központban és néhány könyvesboltban is megvásárolható.

A kiállításon díjnyertes fotográfusok lenyűgöző munkái mellett feltörekvő tehetségek alkotásai is láthatók, friss perspektívákat nyújtva a világra. A kiállított fotók nem csupán képek, hanem történetek, amelyek bepillantást engednek a fotográfusok bátorságába és elkötelezettségébe, miközben a valóság legégetőbb kérdéseit tárják elénk.

A kiállítás nem csupán a fotóművészet iránt érdeklődők számára lehet érdekes. Bárkinek ajánlható, aki nyitott szívvel és lélekkel szeretne belemerülni a képek által felkínált világba.

Információk a kiállításról

  • Helyszín: Capa Központ, Budapest
  • Időpont: 2024. április 12. – 2024. június 2.
  • Nyitvatartás: Kedd-vasárnap 10:00 – 18:00
  • Belépőjegy: 2500 Ft

További információt a Capa Központ hivatalos oldalán találsz.

A 42. Magyar Sajtófotó Kiállítás a budapesti bemutató után vidéki körútra indul, szabadtéren lesz látható többek közt Debrecenben, Szegeden, Pécsett, Kecskeméten, Békéscsabán, Sándorfalván, Zamárdiban, mielőtt az év végén visszaérkezik a fővárosba, Rákospalotára.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük