2023 forintért utazhatunk Veszprémbe bárhonnan az országból

Az ország bármely pontjáról kedvezményes, 2023 forintos vasúti jeggyel (EKF-jegy) utazhatunk egész évben a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt eseményeire. A MÁV Zrt. által kínált kedvezményes EKF-jegy az ország bármely pontjáról, oda-vissza irányban érvényes, elsőként 2022. január 21-i megnyitóra lesz váltható.

Veszprém-Balaton Európa Kulturális fővárosa 2023

2023. január 9-én az athéni Akropolisz Múzeumban rendezett eseményen átadták át a stafétát az Európa Kulturális Fővárosa 2022 cím viselői a 2023 nyerteseinek. Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet Magyarországról Veszprém, Romániából Temesvár, míg Görögországból Elefsina városa viselheti egy éven át.

A Ragyogj! című ünnepi nyitóműsor Veszprém három helyszínén, az Óváros téren, a Kossuth utcán és a várban zajlik majd fényfestéssel, zenés, táncos műsorral, különleges koreográfiákkal és látványelemekkel 2022. január 21-én.

Utazz 2023 forintért Veszprémbe!

„A kiemelt programokra az egész év folyamán kedvezményes Veszprém-Balaton 2023 EKF jegyet válthatnak az utasok, szimbolikus 2023 forintért. Az egyedi díjtermék oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról. Az első kiemelt rendezvény, melyre az Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy érvényes lesz: a hétvégi megnyitó ünnepség. A jegy csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges díjat meg kell hozzá váltani. A jegyeket mind online (MÁVapp, Elvira, jegykiadó automata), mind személyesen a MÁV-START pénztáraiban megválthatják az érdeklődők, az önkiszolgáló csatornákra érvényes 5, illetve 10 százalékos kedvezmény az EKF-jegyre nem vonatkozik. A Veszprém-Balaton 2023 EKF jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján, napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján, napjain illetve a rendezvényeket követő napon érvényes.” – olvasható a MÁV honlapján.

A jegyeket legkorábban 60 nappal a tervezett utazás előtt lehet megvásárolni. A január 21-i megnyitó után a következő kiemelt esemény, amelyre kedvezményes jegy váltható az áprilisi Blues Fesztivál lesz.

 MÁV-START és a Volánbusz a szombati megnyitó után éjszakai mentesítő járatokat is indít.

Utazz Okosjeggyel olcsóbban Veszprémbe is!

Akik nem a kiemelt rendezvények időszakában látogatnák meg Veszprémet, de előre tudnak tervezni, azoknak jól jöhet a pénztárcakímélő Okosjegy.

Minél korábban veszi meg valaki a vonatjegyét, annál nagyobb a kedvezmény kapjat okosjeggyel. Akár 40%-ot is spórolhatunk vele a teljes árú jegyhez képest. Okosjeggyel utazhat a szegedi, pécsi és debreceni vonalakon, ill. a Göcsej IC-ken.

Okosjegy kizárólag a MÁV appban és az új Elvirában kapható, ahol a rendszer automatikusan mutatja a legkedvezőbb elérhető ajánlatokat.

Az Okosjegy ára már tartalmazza a helyjegyet is, semmilyen más pótjegyet nem kell venni az Okosjegy mellé. Első osztályra is megvásárolható, bizonyos esetekben még első osztályra is olcsóbban, mint teljes áron a másodosztályra. A vonatok a szokásos kedvezményekkel is igénybe vehetők. Az Okosjegyből más kedvezmény nem érvényesíthető.

Készülj fel Veszprémből! – olvasnivalók Veszprémről

Veszprém, a királynék városa ódon, évszázados macskaköveivel, legendáival méltán kedvelt úti cél. Az ezeréves város megkapó hangulata csöndes, meghitt sétákra csábítja a kicsiket és nagyokat. Fotókon és videón is mutatom, melyek a főbb veszprémi látnivalók.

Veszprém látnivalói és nevezetességei kellemes családi kikapcsolódásra csábítanak. A gyönyörű fekvésű és nagy történelmi múltú város a Balatonnal kiegészülve 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz. Addig is érdemes megismeri a sok látnivalót és izgalmas programot kínáló Királynék városát. Kedvcsinálóként egy videót és a három Kolodko miniszobor leírását hoztam.

Veszprém, a királynék városa csodálatos környezetben, a Séd patakot övező dombokon és völgyekben terül el. Az ezeréves megyeszékhely ódon, macskaköves utcácskái minden évszakban romantikus sétára csábítanak. A műemlék épületek mellett érdemes néhány pillantást vetni a csodálats virágokra is. A virágos Veszprém méltó módon készül a 2023-as Európa kulturális fővárosa rendezvénysorozatra.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük