20 legjobb európai úti cél 2024-re

Több 2024-re vonatkozó úti cél listát is mutattam már. Volt már a National Geographic ajánlása az év legizgalmasabb helyszíneivel és a világ hét csodája 2024-re Rob Crossan véleménye alapján. Most egy még teljesen listát hoztam, hisz A European Best Destinations utazási portál több mint egymillió utazó szavazatai alapján állította fel a 20 legjobb európai úti cél 2024-es rangsorát.

Marbella, Spanyolország

20 legjobb európai úti cél 2024-re a European Best Destinations szerint

European Best Destinations utazási portál már 15. alkalommal tette fel a kérdést az utazóknak, hogy több mint ötszáz úti cél közül szerintük melyek a legjobbak az idén Európában. A kérdésre 172 országból több mint egymillió válasz érkezett, a portál ezek alapján állította fel a top 20-as listát.

1. Marbella

Az élen a gazdagok kedvelt nayaróhelye, a dél-spanyolországi Marbella végzett, ez lett tehát a legszebb, legnaposabb és legexkluzívabb európai úti cél 2024-ben. Az andalúziai város a kontinens legjobb golfcélpontjai közé is tartozik, de az ínyencek és a vásárlásfüggők egyik kedvence is.

2. Monaco

Ezüstérmet a városállam, Monaco szerezte meg. A biztonságáról is híres ország mindössze két négyzetkilométeren terül el, ennek ellenére igen kedvelt a turisták körében. A kulturális és sporteseményektől a gasztronómián és éjszakai életen át a kényeztető fürdőkig és a kiváló vásárlási lehetőségekig mindenki talál magának megfelelő elfoglaltságot.

Monaco (monacóiul Munegu), hivatalos nevén Monacói Hercegség (Principauté de Monaco) egy önálló és független városállam Európában. A világ második legkisebb országa Franciaország és a Földközi-tenger közé ékelődik a francia Riviérán. Területe, amely szinte csak Monaco városából áll, a világ legsűrűbben lakott országa. Monaco adóparadicsom mind a lakosság, mind a helyi bejegyzésű cégek számára. 1292 óta a Grimaldi-ház uralkodik a hercegségben, jelenlegi uralkodó II. Albert. Általános és hasznos információk, látnivalók, nevezetességek sorát gyűjtöttem össze Monacoról, hogy megkönnyítsem a csodálatos törpeállamba, Monacoba való utazást.

3. Málta

A dobogó harmadik fokára Málta került fel. A szigetország többek között természeti szépségei, építészete, konyhája és búvárkodási lehetőségei miatt nyerte el az utazók tetszését.

Cimoni szigete Máltán

4. Genf

A lista negyedik helyén Svájc második legnagyobb városa, Genf áll, amelyet például lenyűgöző természeti adottságai, történelmi emlékei és pezsgő kulturális élete miatt érdemes felkeresni.

5. Georgia

Az ötödik helyet pedig Georgia (Grúzia) második legnagyobb városa, a Fekete-tenger partján található Batumi szerezte meg. 2024 egyik legtrendibb úti célja többek között nem mindennapi hangulata, hagyományai, izgalmas épületei, a grúz konyha és a régió csodálatos természeti szépségei miatt ér meg egy utazást.

Európa 20 legjobb úti célja a European Best Destinations szavazói szerint:

 1. Marbella, Spanyolország
 2. Monaco
 3. Málta
 4. Genf, Svájc
 5. Batumi, Georgia
 6. Riga, Lettország
 7. Madeira, Portugália
 8. Firenze, Olaszország
 9. London, Egyesült Királyság
 10. Reykjavík, Izland
 11. Lège-Cap-Ferret, Franciaország
 12. Siena, Olaszország
 13. Ponza sziget, Olaszország
 14. Port-Vecchio, Franciaország
 15. Champagne borrégió, Franciaország
 16. Feröer-szigetek
 17. Sirmione, Olaszország
 18. Piran, Szlovénia
 19. Newquay, Egyesült Királyság
 20. Thasszosz, Görögország

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük