10 ok, amiért Izland kihagyhatatlan

Izland mesebeli tája, a működő vulkánok és gejzírek földje rengeteg kalandvágyót vonz egész évben. A téli évszakban legtöbben az északi fény látványának reményében látogatnak el az Atlanti-óceáni szigetre. Akinek ehhez nincs szerencséje, az is elégedetten távozik a rengeteg szépséget és izgalmat kínáló országból. Olvasóm elárulja, miért állítja, hogy Izland kihagyhatatlan.

Izland

Az északi fényről készült bejegyzésben ígértem, hogy megmutatom Kürtös Réka további fotóit, amiket 2017 január végén, február elején készített Izlandon. Legnagyobb meglepetésemre Réka összeírta azt is, hogy szerinte mi az a 10 indok, amiért azonnal érdemes elindulni Izlandra.

Izland kihagyhatatlan, mert

1: minden rádióállomás rengeteg metál zenét játszik
2: minden kutya ugyanúgy néz ki (vagy csak egyetlen kutyát láttam, és az követett bennünket az 1500 km-es úton)
3: izlandi a legszexisebb nyelv (ne is próbáld meg kimondani a szavakat)
4: izlandiak készítik a legcsodálatosabb palacsintát
5: szuper terepjárókat használnak és ennek valódi oka nem a divat
6: mindenhol kapsz vegán és vegetáriánus ételt, még a legkisebb, hagyományos szarvasmarha farmhoz tartozó étterem is 2-3 féle vegetáriánus meleg ételt kínál
7: itt találhatók a legcukibb kis házak, vidéki romantika: egy kis híd egy kis patak
8: az izlandiak sok helyi termékek készítenek és elsősorban helyi termékeket vásárolnak
9: Non plus ultra: 100%-ban megújuló energiát használnak az egész országban
10: ❤ Iceland! Izland! 

Izland

Számomra ez az utolsó ok és az ott készített fotók jelentik a legfontosabb indokot.

Izland

A főváros, Reykjavík nem csak a világ legészakibb fővárosa, de nagyon színes is.

Izland

Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland
Izland

Nagyon köszönöm Rékának a csodálatos idegenvezetést!

További olvasnivalók Izlandról

Izland (izlandiul: Ísland) európai szigetország az Atlanti-óceán északi részén, Grönland és Skócia között, Feröertől északnyugatra. Az egyik legszebb, természeti kincsekben gazdag országot különlegessé teszi az is, hogy területén van két globális jelentőségű tektonikai lemez, az eurázsiai és az észak-amerikai lemez határvonala. Szikrázóan tiszta levegő, hatalmas, olykor füstölgő hegyek, vízesések, gejzírek, bugyogó források, jégmezők, és kedves izlandi emberek várják a szigetországba érkezőket. Fővárosa és legnépesebb városa a színes házakkal büszkélkedő Reykjavík.

Izland délnyugati csücskében, egy mohával fedett lávamező közepén fekszik a szigetország legismertebb szabadtéri fürdője, a Kék Lagúna (Blue Lagoon). A furcsa véletlen során kialakult, kékes-tejfehér színű vízű természetes fürdő hőmérséklete egész évben 37-39 fokos. A sós, ásványi anyagokban gazdag gyógyerejű víz javítja a bőr tónusát és számos bőrbetegség gyógyítására is hatásos.

Északi fény, azaz Aurora Borealis sokak bakancslistáján szerepel. A csodálatos égi jelenség, a sarki fény a déli féltekén is megjelenik, de az északin elérhetőbb közelségben van számunkra. Nem írtam még bakancslistát, de szívesen elnézegetném élőben. Kürtös Réka olvasóm viszont már kipipálhatta. 35 év után teljesült gyermekkori álma és Izlandon lencsevégre kaphatta a misztikus csodát.

Az északi városokról gyakran él bennünk az a hit, hogy szürkék, unalmasak. Pedig ez egyáltalán nincs így. Azokban az országokban, ahol télen csupán néhány óráig van világos még fontosabbak a kedélyjavító színek. Nézd meg, hogy színesítik meg napjaikat az izlandi főváros, Reykjavík lakói.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük