1 milliomodik látogatóját köszöntötte a szarvasi Mini Magyarország makettpark

10 év, 100 épület és 1 millió látogató. Ezekkel a számokkal büszkélkedhet a Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország Makettpark. A 2013. áprilisában nyílt makettpark különleges születésnapi ajándékként 2023. augusztus 3-án már az 1 milliomodik látogatót köszönthette.

1 milliomodik látogató a Mini Magyarország makettparkban

1 milliomodik látogató a Mini Magyarország makettparkban

A Szarvasi Arborétumban, a Pepi-kertben található Mini Magyarország Makettpark, Európa legújabb ilyen jellegű tematikus parkjaként 2013. áprilisában nyílt meg, Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős beruházásaként.

A makettpark idén ünnepli 10. születésnapját. Hatalmas mérföldkő a park életében, hogy a kezdeti 22 makett után a 10. születésnapra összesen immár több mint 100 épület makett és vonat modell csodálható meg.

Az ország egyetlen interaktív makettparkjában néhány óra alatt az egész országot, sőt a határon túli területeket is bebarangolhatjuk.

Különleges születésnapi ajándék, hogy 2023. augusztus 03-án köszönthették a park megnyitása óta az 1 MILLIOMODIK látogatót. A Mini Magyarország a szarvasi Liget Wellness Hotel jóvoltából egy 3 napos welness pihenéssel, egy Mini Magyarország ajándékcsomaggal, és természetesen egy ajándék családi parkbelépővel köszöntötték a Budapestről érkező házaspárt, akik két kislányukkal és a kutyájukkal érkeztek a parkba.

A makettpark folyamatosan fejlődik, így a mini Magyarországba időről-időre mindenkinek érdemes visszatérnie, hogy felfedezze az újdonságokat, újabb területeket barangolhasson be miniben. A szarvasi Mini Magyarország nem csupán egy makettpark, de olyan élménypark, amely garantáltan maradandó emlékeket kínál.

További olvasnivalók a Mini Magyarország makettparkról

A Mini Magyarország makettpark Szarvas egyik fő látnivalója, elbűvölő hely családi kirándulásokhoz is. Biztos Te is érezted már úgy, hogy több helyen szeretnél lenni egyszerre. Szarvason ez sem lehetetlen, akár egy óra alatt bebarangolhatod egész Magyarországot. Azt azért nem garantálom, hogy az egy óra valóban elég is lesz a nézelődésre, főleg, ha gyermekekkel látogatsz el a parkba. Kicsit és nagyot egyaránt elbűvölnek a gyerekbarát méretű építészeti csodák. Az interaktív, hangeffektusokkal gazdagított kiállításon felülről és soha nem látott perspektívából tekinthetjük meg a Magyarország neves épületeit.

Hazánk egyetlen interaktív minivárosa, a Mini Magyarország nevet viselő szarvasi makettpark folyamatosan bővülve és rendszeresen különleges programokat biztosítva várja a könnyed kikapcsolódásra vágyókat. A parkban nemcsak a mai Magyarország híres épületének makettjeit csodálhatjuk me, többek közt a Felvidék kilenc híres épületeinek minden apró részletében kidolgozott kicsinyített mása teszi teljessé a történelmi sétát. Nézzük, milyenek a Mini Magyarország makettpark felvidéki épületei!

Ki ne szeretett volna gyermekként egy hatalmas terepasztalt, amint viaduktokon, alagutakban bujócskázva suhannak a kisvonatok? Vagy legalább órákig elbűvölten csodálni a mini világot. Ha magadra ismertél, vagy szeretnél a gyermekeidnek egy felejthetetlen napot ajándékozni, akkor irány Szarvas és a Mini Mozdonyok Nagy Napja!

Makettparkok és minivárosok az én gyermekkoromban még nem léteztek Magyarországon. Most már az ország több pontján is találunk elbűvölő minivilágokat és én felnőttként is imádom felfedezni ezeket. A minivárosok minden nevezetességet, látnivalót felvonultatnak, kastélyok, várak, templomok, egyéb híres épületek kicsinyített másai, mint megtalálhatók egy helyen. Térképpel mutatom, hogy merre induljatok a kis mesevilágok felfedezésére.

Mini Magyarország makettpark videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük